Tradicija

Kako je Zagreb zavolio Orijent?

Ako se o kojoj zagrebačkoj slastičarnici neprekidno pričalo već krajem 30-ih godina prošlog stoljeća, pričalo se o Orijentu. Od prvoga dana davne 1936., kada je Zulfi Tahiri otkupio slastičarnicu od tadašnjeg vlasnika, Orijent se pretvarao u sinonim za popodnevne lagane šetnje i odlaske na tortu, kolače ili sladoled.

Kvalitetni domaći sastojci, originalnost koja je neviđenim okusima i recepturama zaslađivala Zagreb i puno ljubavi prema poslu, koja se uz fine mirise oduvijek širila iz Orijenta, bili su recept za uzajamnu ljubav Orijenta i Zagreba.

Orijentove slastice desetljećima su upotpunjavale važne i manje važne događaje u životu Zagrepčana, uz njih su se odvijali romantični spojevi, odlasci na slasticu pod ruku s bakom, a Orijentov je domaći sladoled raznim uzrastima s vrlo specifičnim okusima rashladio ljetna, nedjeljna popodneva.  

Tu vezu nastojimo zadržati i danas.   

Kako vas Orijent zavodi danas?

Orijent danas, nakon više od 8 desetljeća, ne odustaje od svojih načela. U tome leži tajna njegove kvalitete, a u kvaliteti božanstvo okusa Orijentovih slastica. Na istoj adresi, ali s moderniziranim interijerom, Orijent je ostao vjeran istinskoj ljubavi prema slastičarstvu te tvrdnji da vrhunski proizvodi nastaju kombinacijom kvalitetnih namirnica i dobrog recepta.

Tako i danas sami proizvodimo lisnato tijesto za baklavu, a naš je domaći sladoled bez ikakvih umjetnih dodataka. Još smo jednu svoju karakteristiku nastavili njegovati, a to je inovativnost. Originalne okuse sladoleda i slastica uvijek sami izmišljamo, eksperimentiramo s vrlo zahtjevnim okusima poput chillija i piva, a kreativnost upisujemo i u nazive slastica.

Vjerni tradiciji kvalitete i inovativnosti, imamo i svoju modernu stranu: webshop u kojem možete naručiti svoju tortu i pokupiti je u dogovoreno vrijeme, na dogovorenoj lokaciji.

 

 

Obitelj Tahiri pokrenula slasti?arnicu Orijent

Slastičarnica Orijent u obiteljskom je vlasništvu od 1936. Te ju je godine Zulfi Tahiri otkupio od tadašnjeg vlasnika i počeo ulagati u izradu kvalitetnih slastica, ali i uređenje interijera.

Zagreb je zavolio slastičarnicu, a ona je aktivno sudjelovala u životu Zagreba. Zulfi Tahiri otišao je 1987., nakon renovacije slastičarnice u mirovinu, a posao su preuzele njegove kćeri Šeherezada i Ildeza te Ivan Sučević, Šeherezadin suprug. Oni su nastavili s osmišljavanjem inovativnih slatkih kreacija, a njihova ih je originalnost i predanost poslu dovela do mnogih pohvala, nagrada i priznanja.

Jedan od bitnih ciljeva slastičarnice Orijent je zadržati okuse, kvalitetu, inovativnost, kreativnost i spajati neobične sastojke, a sve to kako bi naši slatkoljupci nastavili Orijent prepoznavati kao svoj omiljeni slatki kutak.