Kolači

Samo najsvježiji i domaći sastojci, zajedno s našim vlastitim lisnatim tijestom, predstavljaju tek nekoliko razloga zašto je posjet Orijentu za kolače nezaobilazno iskustvo. Istražite jedinstvene verzije kolača koje nećete pronaći nigdje drugdje, jer se kod nas rađaju posebne poslastice. Otkrijte zašto smo mnogima prva asocijacija kada požele razveseliti svoj dan slatkim užitkom.

Isprobajte kolače
koje su odobrile generacije

Kremšnite, šaumšnite i čajna peciva su oduvijek privlačila posjetitelje u Orijent, još od samih početaka. Danas se ističemo po autentičnim i svježim sastojcima, te kolačima bez umjetnih sladila i aditiva. Naši posebno istaknuti i prepoznatljivi asortimani kolača donose verzije koje nećete pronaći nigdje drugdje.

Znate li da u Orijentu sami proizvodimo lisnato tijesto? Pokušajte naše slavne baklave sa sočnim orasima i lisnatim tijestom, prelivene bogatim šećernim sirupom ili slatke savijače te bučnice.

Tu je mnogo intrigantnih priča o našim kolačima, uključujući i činjenicu da je u Orijentu započela pomama za macaronima jer smo ih prvi proizvodili u Zagrebu. Iako bez umjetnih boja i sladila, izgledaju i okusom su savršeni.

MUST TRY

Klasik iz orijenta

Jedan slatki klasik našeg podneblja!  Kremasta i bogata krema od žumanjaka, tučenih bjelanjka i slatkog vrhnja te zlatno pečeno lisnato tijesto za neodoljiv hrskav okus!

Daso šnita #retropult

Neka ostane slatki okus u tvome nepcu uz senzaciju okusa naših Daso šnita!
Očekuje te pun zalogaj ukusnog prhkog keksa, premazan marmeladom od marelice, punjen orasima i za kraj preliven rumom!

Šaumšnita – kraljica djetinjstva

Sjećate li se kad ste je prvi put jeli? Probajte i našu snježnu kraljicu – uvijek u nju dodamo neko fino i mirisno voće.

Bestsellers – TOP 5 kola?a

Nekada obavezna poslastica zagrebačkih slastičarnica, naša kremšnita se sastoji od pjenaste kuhane kreme napravljene od svježih jaja i mlijeka, smještene između korica ručno proizvedenog lisnatog tijesta. Tu su i šaumšnite, kao i cheesecake inspiriran onim iz New Yorka. Ona se transformira i prilagođava sezoni, pa tako Black Forest s trešnjama i čokoladom osvaja zimu, dok Back to Black s kupinama i makom donosi osvježenje ljeti – jednostavno podiže duh. Naša čajna peciva možete naručiti i po kilogramima, a macaronsi od bademovog brašna, ispunjeni raznim kremama poput čokolade, kave, lavande, limuna, naranče i đumbira, čekaju da ih kušate.